torsdag 30. august 2012

Heklebrikker og telysmansjetter


Da er det jammen på tide med et nytt blogginnlegg. Maken til bloggdvale og lite strikking har jeg ikke hatt før. Det krever mye å være i ny jobb. Det blir en del skolearbeid på kvelder og helger også, og arbeidsdagene er lengre.
I tillegg har eldstemann begynt på fotball i tillegg til friidretten, så da er det tut og kjør hver eneste dag. Til treninger, kamper og stevner. Så hverdagene går fort! Når kvelden kommer dumper jeg fort ned i sofaen, og skal være glad hvis jeg rekker noen få runder på strikkepinnen.


 I sommer heklet jeg litt når det var bilkjøring til og fra hytta, på flyet til og fra syden, og ellers når jeg måtte ha med noe småtteri i vesken.
Resultatet ble to telysestakemansjetter. Jeg har brukt restegarn i beigefarger. Safran og hadde et nøste liggende uten lapp, som jeg tror var bambino bomull.


Oppskriften på disse mener jeg å huske at fant på Garnstudio.


 Så har det blitt to heklebrikker av denne formen. Mønsteret er fra Garnstudio.




Det ble også to brikker av denne varianten også. Mønsteret er fra Garnstudio.



Garnet jeg hadde igjen rakk også til en liten brikke som det her. Jeg skulle fått kjøpt litt mer safran i den fargen, og heklet flere brikker.
Brikkene har fått plass på ulike bord og skjenker på hemsen på hytta.
Planen er at jeg skal få heklet et par litt større brikker/duker til to bord på hemsen også.
Må bare få tak i mer garn, og finne en egnet oppskrift med den type garn. Har noen oppskriften til fra Garnstudio jeg ikke har fått heklet ennå.
Mange av oppskriftene på heklebrikker er jo med tynt heklegarn, men jeg vil ha det litt grovere. Safrangarnet passet veldig bra. Noen som vet om noen oppskrifter så tar jeg i mot tips!

Ellers så håper jeg at det blir mer tid til blogging, og ikke minst strikking utover høsten, når hverdagene blir litt roligere igjen!
Ønsker dere en fin helg! Nyt den første høsthelgen i godværet som er spådd, iallefall har på Østlandet.

lørdag 18. august 2012

To fletteputer med knapper


Det er virkelig en del dager siden siste innlegg her på bloggen. Må bare si at blogging har vært veldig nedprioritert, og kommer nok også å bli det i noen uker framover.
Det er nå typisk høst og skolestart. Jeg er i gang igjen, og har denne høsten måtte bytte jobb pga overtallighet på skolen jeg jobbet på. Det var fryktlig tungt å måtte slutte der i vår. Hadde verdens flotteste arbeidsplass på en spesialskole for elever med funksjonshemminger.
Men nå er jeg i ny jobb på en annen skole i Moss, og skal jobbe på en gruppe for elever som trenger litt ekstra tilpasninger i forhold til vanlig klasse. Det blir veldig spennende det også. Dagen i morgen er satt av til forberedelser før første skoledag for elevene på mandag.
Ellers går tiden med på å prøve og bli ferdige med verandaer og blomsterbed i hagen.  Beising av levegger og gulv.

Så var det over til strikkingen. Har fått flere spørsmål ang. mønsteret på hjertene, og jeg skal prøve å få skrevet inn oppskriften etterhvert.
Jeg har omsider fått inneputer til disse to putene jeg strikket rett før ferien.  Den hvite puten er strikket med Rubin superwash.

Denne lilla puten er strikket med Alaska og mønsteret tror jeg var fra garnstudio. Det var en veldig moro pute å strikke. Mønster i mange forskjellige fletter. Disse to putene skal også være med til hytta.


Ønsker dere alle en fin helg videre!

onsdag 8. august 2012

Hjerter i strikk


Da er snart sommerferien over, og det er igjen klart for skolestart. Høsten er her snart, og det er en fin årstid det også. Vi skulle nok ønske oss litt mere sol, varme og sommer enn vi har hatt i år, men været styrer vi ikke.
Da var det ekstra godt med den forrige uken, hvor vi koste oss masse på Mallorca med sol og sommer hele uken. En fantastisk uke med barna, mann, mamma, lillesøster, svoger og tantebarnet Mikkel. En uke man kan leve lenge på.


På strikkefronten har det aldri vært strikket så lite som i sommer. Det har vært mye jobbing på hytta, og det er nok den største årsaken. Har vi ikke vært på hytta, har vi vært på farten. Men litt har det nå blitt.


Før sommeren strikket jeg disse hjertene. De er strikket av Alpakka restegarn jeg hadde i garnlageret. Jeg fikk så å si brukt opp alt jeg hadde. Mønsteret på hjertene fant jeg i et gammelt ukebladutklipp jeg hadde.

Hjertene hadde ikke noe kant rundt, men fant ut at de ble litt søtere med en pen heklet bølgekant. Heklet en snor til å tre silkebånd igjennom.


 

Jeg har tenkt at de skal henge sammen i slike trioer, med silkebånd. De skal være med til hytta og pynte opp der når vi blir ferdige.


Hjertene er strikket i hvit, grå, mørkegrå, offwhite, lys beige og beige.



Nyt hverdagene som er vendt tilbake igjen.