tirsdag 13. april 2010

Swallowtail lace shawl

Et sjal, og man er bitt av en basill. Jeg synes det var veldig morsomt å strikke det første sjalet med norsk oppskrift, og tenkte at det kunne ikke være så vanskelig å strikke et med engelsk oppskrift på heller. Så startet med en engelsk oppskrift på dette sjalet av Evelyn Clark. Det gikk veldig fint. Det var ikke så vanskelig som man skulle tro. Det er jo egentlig bare å se på digrammene. En kveld jeg satt på Internett fant jeg ut av Pillen hadde laget en norsk oversettelse, men det var jeg allerede i gang og det gikk fint. Dette sjalet ble påbegynt en kveld jeg var ferdig med noe annet, så hadde egentlig ikke noe sjalgarn liggende, men har så enormt mye babyull liggende, og tenkte det er verdt et forsøk å prøve å bruke det. Mente å ha lest det i en eller annen blogg om noen andre som hadde brukt det og var fornøyd. Jeg brukte sånn ca. 75 g babyull fra Gjesdal på p. 3. Sjalet ble veldig fint etter at det hadde ligget til blokking. Nå har jeg ikke tatt dette i bruk ennå, men håper det vil holde seg fint også etter bruk. Er litt usikker på om jeg skal ha det selv eller legge det i gavekassen. Synes fortsatt dette er veldig morsomt, men er jo ikke noe sjalmenneske egentlig, så får avveie om det blir flere sjal etterhvert. Har avsluttet noen småprosjekt som blir gaver, og er i gang med en bolero til meg selv. Nyter at våren har kommet, og det er bare så deilig vær om dagen. Tusen takk for awardene jeg har fått Lena og Merete. Veldig hyggelig å få disse. Jeg har valgt å ikke bruke tid på dette i bloggen min lenger, men det blir satt stor pris på. Ønsker dere alle sammen en fin uke videre

18 kommentarer:

Beate sa...

Så nydelig sjalet var i hvit! Tynt og lekkert!

Anonym sa...

Så utrolig lekkert det ble i hvitt! Takk for tipset om å bruke babyull.

Tovepia sa...

Utrolig flott! Er selv ikke noe sjalmenneske, men dette kan du jo tulle rundt halsen også.
Sikkert mykt og godt.
Ha en god kveld og klem fra meg;)

Hønehuset sa...

Så utrolig lekkert! Helt nyyydelig!

Tina sa...

Så vacker Swallowtail !
Visst är det som en bacill, man kan inte sluta sticka sjalar, det är så roligt:-)

LivM sa...

Sjalet ditt ble virkelig lekkert. Og det fine med sjal er jo at man kan bruke det meste av de garntypene som finnes. Flott at du strikker etter engelsk oppskrift. Har man knekt koden så går det jo veldig greit. Lykke til med neste!

Moan sa...

Nydelig sjal! Utrolig at det bare går 75 g på et sjal. Deilig og luftig, samtidig luner det. Som Tovepia sier; tull det rundt halsen, Mmm, deilig!

Elins Strikkeri sa...

Skikkelig flott sjal, blei riktig så lekkert i kvitt:))

Hanne sa...

Så lekkert og elegant :D

Loppelill sa...

Så flott sjal!!

Vilma's Strik sa...

Så fine ting du laver :-))

Anonym sa...

Nydeligt sjal!ser avansert ut du er flink klem Lisen

Greta sa...

For eit nydelig sjal. du er jo ein raser med sjal også du. Strikker så nydelig.
Skal prøve meg på sjal eg og, men det blir med norsk oppskrift og det blir ikkje på lenge. Har så mye å strikke no at.... Kjekt med mye å gjere.
Kjempelekkert vart det. Ha ei super helg

Bitt@mi sa...

Du verden, så flott sjal! Riktig lekkert i det garnet du har brukt:-) Har strikket et sånt jeg også i fjor en gang, og det er vakkert. Evelyn Clark har kjempemange fine sjalmønstre.
Ha en koselig dag!

Solveig sa...

Nydelig sjal. Så lurt å bruke babyull - det klør jo ikke og er lett å få tak i. Fikk nesten lyst til å sette i gang med et sjal med det samme.

Strikkeheksen sa...

Nej, hvor er det bare SMUKT :-) Det er fantastisk sart og fint i hvidt :-)

Det med engelske opskrifter, handler bare om at kaste sig ud i det - det er slet ikke så svært. God weekend :-)

Spurven sa...

Så mye fint du strikker - nydelig sjal og vakre vester til guttene! Jeg er nok bare amatør i forhold til deg:-)

Takk for koslig kommentar i bloggen min - jeg ble så lei meg da pakken ikke kom frem. Jeg strikker ikke mange plagg og det ble litt motløst å begynne på nytt igjen. Men jeg gir ikke opp!

Ønsker deg ei koslig helg!

Klem, Spurven

Mirdiz sa...

Utrolig flott sjal!
For et tålmodighetsprosjekt:)

Har lest litt i bloggen din, du er kjempe produktivt og lager utrolig mye fint! :)

Jeg legger deg til listen min:)