søndag 17. oktober 2010

Crazykjole til meg selv

Hurra! Jeg er ferdig med crazykjolen til meg selv. Dette er et av de prosjektene man bare må gjøre, selv om det overhodet ikke var planlagt at jeg skulle strikke denne, og den ble mye dyrere enn jeg hadde tenkt til å strikke meg kjole for denne høsten.

Jeg falt for mønsteret da jeg tittet på Dalegarns nye kolleksjon tidligere i høst, og da jeg var innom garnbutikken for å kjøpe garn for tre uker siden kom jeg ut med garnet til denne istedet for til det jeg hadde tenkt til å strikke. Ja ja.... sånn er det å være strikkegal!!

Kjolen er satt sammen av 6 deler. 2 armer, bærestykket, remsen under bærestykket og 2 skjørtdeler. Delene er sydd sammen til slutt, og det var en haug med tråder å feste.

Etter at kjolen ble montert sammen er det heklet mange kanter rundt omkring på kjolen. Jeg tok utgangspunkt i mønsteret og str. S. I mønsteret var det to ulike farger på armene, men jeg valgte like armer fram til stripene. På den ene armen skulle det vært border med lus. De droppet jeg, og tok heller igjen hullmønsteret fra bærestykket.

Når jeg prøvde bærestykket på, var den helt uten form, og jeg syntes den var stor og rar i fasongen. Jeg monterte den på skjørtedelen og remsen for å se hvordan det passet da. Det var godt jeg gjorde, for da passet den veldig bra. Fikk hjelp av tyngden i kjolen til å falle på plass. Et tips til andre som strikker den kjolen. Et annet tips er å klippe av alle trådene på remsen, og feste alle etterpå. På den måten ble remsen litt "stivere". Ikke så elastisk. Da ble det bedre hold i den, og kjolen falt fint. Jeg strikket også bærestykket litt høyere enn det som var oppgitt i oppskriften, for at ikke utringningen skulle blir så dyp og stor. Veldig fornøyd med at jeg gjorde det.

Dette blir bursdagskjolen, julekjolen, gåbort kjolen og alt mere med denne høsten. Så kan den brukes som tunika/kjole i hverdagen etterpå.

Oppskrift: Dalegarn konfekt 232

Størrelse: S

Garn: Lerke

Pinner: 3 og 3,5

Ellers så er det mye babystrikk på pinnene. Blir tante til en gutt i januar, og da er det ekstra hyggelig å strikke små blå plagg igjen. I tillegg er det litt julegaver på pinnene. Det er alltid like kjekt å strikke.

Ønsker dere en fin uke!

33 kommentarer:

Strikkeheksen sa...

Wouw, den er så flot og sidder utroligt godt på dig :-) Det må ha´ været en fest at strikke den med de forskellige mønstre og farver :-) Får så meget lyst til at prøve, men ved ikke om jeg kan købe opskriften online!

Trulte sa...

Å den var fin. Det er slikt jeg ikke klarer å strikke.

Elins Strikkeri sa...

Nydelig kjole og du kledde den veldig godt!! Ser ut til å ha vore masse arbeid på den men sikkert kjekt å strikke for det er masse variasjon i strikket. Ha ei fin veke:))

G-Anette sa...

Den var utrolig lekker til deg! Og så flink du er som tilpasser underveis. Beundringsverdig arbeid bak denne! :)

Hanne sa...

Du kledde kjolen utrolig godt :D et imponerende stykke arbeide :D strikkepinnene dine har virkelig racer fart :D

Siren sa...

Gratulerer med ferdigstilt kjole!! Denne er bare så tøff altså! Og du kledde den kjempegodt:)

Marit Johanne sa...

Å, så flott kjole! Skjønner godt at du falt for den.

Snertne sneller og små nøster sa...

Så utrolig kjempefin den ble - du kledde den skikkelig godt :-) Nydelige farger! Ble litt motivert til å prøve å få ferdig min kjole/tunika jeg :-D

Elizabet sa...

Stilig kjole! Kjempefine farger også :) Det er slik en kjole man blir på godt humør av å bruke :)

Greta sa...

Har du strikka den kjolen. Stilig. har sett på mønsteret og fikk oppskriftsheftet i posten i går. Trur ikkje eg strikker den til meg nei.
føler ikkje att den er meg, men kanskje den yngre garde i fam hihi. Du er så ung og den var veldig stilig til deg. Lerke er eit supert garn så da har du ein kjole som holder seg fint lenge.
Ha ei strålandes uke og takk for det

Elin Osa Søreng sa...

Dååån! Denne sikla jeg på seinest i går- men jeg har aaaaltfor mange prosjekter nå, dessverre. Den var bare helt utrolig flott!!!! Flinkis!!!!Klemmer

Maj sa...

Gratulerer med ferdig kjole.
Den var kjempefin på deg, og jeg likte fargene veldig,veldig godt :-)

huset ved elva-elin sa...

For en kjempe lekker kjole :D
Ha en fin uke
hilsen Elin

Tonemor sa...

Skjønner godt at du falt for den kjolen, for den var jo bare knall fin.
Ønsker deg en flott uke
Klem Tone

Tussi sa...

Jøss, nå ble jeg imponert, gitt!
Nydelig kjole - og jeg ser at det ligger masse arbeid bak.
Ha en fin uke :)

Berit sa...

Hei!

Denne kjolen var lekker og passet deg veldig godt. Fin fargekombinasjon. Enig i at det er lov å justere litt på mønsteret etter eget behov - Viktig at en blir fornøyd etter å ha lagt ned så mye arbeid, tid (og penger).
Nå fikk jeg lyst til å strikke noe til meg selv, jeg også. Takk for inspirasjonen.
Berit

Anita Tørmoen sa...

Dette var en lekker kjole/tunika. Så mye jobb da gitt. Med all den heklingen til slutt. Jeg er imponert:))

LivM sa...

Så lekker den ble, og den sitter som et skudd på deg. Denne var du riktig heldig med og du har fått en kjole som ikke mange andre har. Beundringsverdig! Grattis!

Snuppesnella sa...

Jeg er imponert ! Flott kjole du har strikket. Lerke er et godt garn.

Takk for hyggelig kommentar i bloggen min. Jeg har nå lagt inn hvor oppskriften til pannebåndene er å finne.
Lykke til.

Bodil sa...

Flott kjole, og så fint du kledde den :)

Hage og Foto entusiast sa...

Ja du Anne Britt, du er helt utrolig. Denne kjolen må være den tøffeste jeg har sett på lenge. Skjønner godt at du falt for den. Også så fint den satt til deg. Den satt jo som støpt, som om du skulle tatt mål på forhånd. Nå fikk jeg virkelig lyst å strikke en lignende, men blir vel med tanken. Tror ikke jeg har tålmodighet med alle detaljene...Fargene du har valgt passet utrolig godt sammen. Ja virkelig et prakteksemplar. Godt jobbet. Blir bare mer og mer imponert over hva du klarer å trylle fram på pinnen dine. Lykke til med neste prosjekt. :D SMil fra meg.

Vilma sa...

Meget smuk , du ser også smuk ud i kjole :-))

Bente sa...

Å, så flott! Jeg har vært usikker på om jeg skal strikke denne, for jeg tenker med gru på alt som skal monteres og festes. Men jeg skjønner godt at det er verdt alt arbeidet når resultatet blir så bra. Godt jobba!!

Lykke sa...

Hvor er den bare super flot :-) Jeg så også kjolen på en messe og har været lidt forelsket siden...

hobbystua sa...

Helt utrolig hvor flink og tålmodig du er som setter igang med et så stort prosjekt,,men dette må være noe av det fineste jeg har sett på lenge.Kjolen er jo som støpt til deg,og ja der har du en kjole for alle anledninger. Fargene passer til deg. Helt nydelig:)
Ønsker deg en god og fin helg også:))

Anonym sa...

Gratulerer! Den var som skapt til deg!!!

Monica Lise sa...

Misunne, misunne. Den kjolen er bare heeelt nydelig. Og dine løsninger passet ypperlig :)

Elisabeth sa...

Nydelig kjole, og jeg liker at du har gjort den mer symmetrisk :) Denne kommer du nok til å trives i.

Loppelill sa...

Det var en flott kjole!

Judith sa...

Wow, denne hadde jeg nesten gått glipp av! Lekkert arbeid, jeg er kjempeimponert:-)

Monica sa...

Åååh så fin! Den skulle jag också vilja sticka men jag tror inte att jag klarar det....

Bodil sa...

Så flott, og for eit arbeid :) og så godt du kledde den.

Solveig sa...

Denne var jo fantastisk lekker. Dette er et arbeid du kan være stolt av. Passer jo perfekt også. Nydelig arbeid!