mandag 3. desember 2012

Babysett med fletter


Vi er inne i den herlige adventstiden. Det er tid for mye familiekos med hyggelige aktiviteter på kveldene.
Barna ønsket seg spesielt en ting som kalender i år, og det var en gjørekalender: En kalender som forteller hva slags aktivitet vi skal gjøre i løpet av dagen. En slik kalender har vi laget de siste to årene, og det er kjempestas.
Vi har 24 hjerter i en kurv, og hver kveld etter at barna er lagt, henger vi opp neste dags hjerte, og skriver bak hva vi skal. Det første de gjør når de står opp er å se hva det står på hjerte.
Det kan være alt fra å bake, lage julegaver, bygge lego sammen små og store, leke en lek, spille et spill, reise på tur, gå tur eller dra på besøk. Mye annet kan det også være.
Det sentrale er at det skal være noe vi gjør sammen alle sammen, og noe som ellers passer inn i dagsrytmen og som ikke må planlegges og brukes mye tid og ressurser på.
1. desember var det tur til Drøbak med besøk i nissehuset og akvariet, 2 desember var det tur til fetteren Mikkel og pepperkakehuspynting.


Her kommer settet jeg strikket til tantebarnet som kom til verden 5. november. En nydelig liten gutt.
Settet består av jakke, lue, sokker og bukse med seler. Dette settet har jeg strikket en gang før, og syntes det er så fint, at det ikke gjorde noe å strikke det en gang til.


Settet falt i smak, og har allerede vært i bruk. Det er veldig hyggelig.
Strikker litt på kvelden, og har noen julegaver på pinnene akkurat nå. Så får vi se om det blir ferdig til jul.

Ønsker dere alle en riktig fin adventstid! Kos dere og nyt dagene.

9 kommentarer:

Fuglemamma sa...

Kjempefint sett, et nydelig arbeid. Heldige den lille som får ha på seg dette!

Nyt adventstiden.

Snertne sneller og små nøster sa...

Utrolig fint sett, og så fint det var å ha flettene som vrangbord :-)

En gjørekalender er i grunnen mye bedre enn en gavekalender :-D Så mye koselig man kan gjøre sammen, og så trenger det ikke å koste så mye heller :-))

Ha det godt - klem Siv

Bundingen sa...

Dette fine settet kan med hell strikkes flere ganger! God fasong ser det også ut for at det har.
Og for ei fin gave å få!

Ha en fortsatt fin mandag!

Klem

Greta sa...

Kjempefint sett. Eg skal strikke eit sett til mai på bestilling. Kan du sei kvar eg kan finne denne oppskrifta. Den kan jo brukes til alle, bare velge rett farger.
Likte den formen for adeventskalender. Det fordrer att foreldra orker å stille opp da. Tenker att dei små setter pris på det. Fortsatt fin adventstid. klemmen

Livet i Nord sa...

Så nydelig sett du har strikket!!
Og så flott og koselig med en sånn "gjøre ting kalender". Ser disse unge mødrene som fyker omkring og handler 24 ting x antall unger og ikke vet hva de skal finne på. Så mye bedre å finne på noe koselig i lag, og så flott at ungene dine ønsker seg det år etter år.
Kos dere i adventtida:)

Guri sa...

Å, jeg blir så glad når jeg leser om deres julekalender! Det er jo SÅ mye bedre å gjøre hyggelige ting sammen enn å kjøpe og kjøpe ting hele tiden!!
det strikka settet var virkelig nydelig!!!

Elisabeth sa...

Fletter er bare nydelig på små plagg. Dette blir et lekkert sett til en ny baby :)

hobbystua sa...

Heisann:)Så mye fint du har laget i det siste av både babyklær som er alldeles nydelig. Og mye fint du har heklet og strikket til hytta Deres. Du er iherdig og veldig flink. Men adventskalenderen syntes jeg var genial,så mye koseligere og kunne finne på noe med barna sammen,og det tror jeg dem også setter pris på. For mange har ikke tid til hygge med sine barn lenger. Så kos Dere alle og ha en fortsatt fin førjulstid. Klem fra Marianne:)

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.