torsdag 6. februar 2014

Heklebrikker, vasetrekk og gardiner til hytta I forbindelse med at vi gjorde ferdig hytta heklet jeg mange brikker. Alle dukene på hytta er hjemmeheklet. I stua er alle dukene i sandfarge.
Jeg har brukt mønstre fra garnstudio på noen av de små brikkene. De andre brikkene er fra en heklebok som familien ga ut på 90 tallet.

 

 

 
 
Denne store duken ligger på salongbordet.
 
 
 
'

 

Jeg sydde alle gardinene til hytta, og her er gardinene i stua og kjøkkenet.  Beige linstoff med noen lyse striper. Sydde de som roll-up gardiner. Sydde på blondebånd i to høyder, og et pyntebånd på opphengsbåndet. Nille ga ut mønster til en vase de hadde i salg en gang i løpet av fjoråret. Jeg kjøpte to vaser og garn til to. Foreløpig har jeg strikket et trekk med fletter.


Til kjøkkenet heklet jeg i hvitt, siden benkeplata og bordet er i bøk. Oppskriftene er fra garnstudio og hekleboken fra 90 tallet. Løperen og brikkene med hjerter lagde jeg med egen vri. Tok utgangspunkt i et mønster fra boken, men som var altfor stort.Når brikkene var ferdig var det igjen litt restegarn fra ulike nøster. Det holdt til 12 glassbrikker som er fine å bruke under glassene.
Det ble også nok til 3 serviettringer. Men da var garnet tomt. Planen er å lage noen serviettringer til.


Ønsker alle en fin helg! I snø eller regn. Her på Østlandet er det en blanding av begge deler om dagen.

2 kommentarer:

Tesha sa...

Så mange lekre "heklerier"! Den lilla Marius'en var kjempefin!

Knutine sa...

Flotte gardiner og matchende duker.
Trenger litt nytt på hytta også :-)