mandag 11. august 2014

Heklet babyteppe og ei bomullsjakke med bamser


Da er hverdagen straks tilbake igjen. Vi har hatt en fantastisk flott ferie store og små. Da vi fikk vite at vi skulle ta i mot ei lita fosterjente måtte jeg hekle et vognteppe til henne. Det ble en enkel variant med rosa og hvite oldemorruter. Rundt teppet har jeg heklet en bølgekant.


Jeg brukte to tråder babyull. Hadde fått så mye rosarester av svigermor, og hadde mye hvitt selv. Litt ulik innfarging på garnet, men det synes ikke på teppet så lenge jeg har brukt en tråd av hver innfarging. Teppet er mye i bruk.


Etter at jeg strikket genser til meg selv tidligere i år så hadde jeg en del Mor Aase garn liggende i disse fargene. Garnet er 50% bomull og 50% ull og er veldig godt og mykt.


Resultatet ble denne jakken som er blitt til underveis. Fant en bamsebord og lot ellers fantasien bli til underveis. Jakken er str. 6-9 mnd og er blitt brukt når man har hatt behov for litt ekstra på i sommer. Heldigvis har ikke det vært så ofte. Den passer fortsatt så den kan brukes en måneds tid til tenker jeg.

Ser ut til at uken kan gi flere strikketimer innendørs igjen. Har ikke blitt mye strikking i det fine sommerværet. Med litt kaldere vær og litt mer ustabilt regn er det igjen tid for litt innekvelder.

2 kommentarer:

Ellen Kristin sa...

Så mye fint du lager :) Finvær er bra det, men kjenner jeg gleder meg på mørke høstkvelder med masse strikking også :)

Bundingen sa...

Så artig den jakken ble! Du kan bare bruke fantasien videre.
Lekkert teppe også! Kos dere med veslejenta!
Jeg synes også det er greit med mer strikketid nå etter den flotte sommeren vi har hatt.
Ellers er det mye bær som "roper" på meg.
I dag reiste Sigurd og familien hans så nå er det stille i mormor-og bestefarhuset.

Ha en strålende dag!

Klem