torsdag 24. mars 2011

Jakke i tradisjonsmønster med rundfelling

Endelig et blogginnlegg igjen. Har gått litt tid siden sist. Ikke fordi jeg ikke har strikket, men det har vært så mye annet som har tatt tid eller jeg har vært så sliten at jeg ikke har orket.

Denne jakken har vært ferdig et par uker, men det var det å få tatt bilde av den da, legge det inn på pc og skrive blogginnlegg. Ja, noen ganger går ting litt tregt selv om det egentlig ikke tar lang tid.

Jakken er til meg selv, og var egentlig ganske kjedelig å strikke. Var nær ved å gi opp flere ganger. Denne kjøpte jeg nemlig garn til på sommersalget til Drops i fjor sommer, og det er ett eller annet med at når man kjøper garn og ikke kommer i gang når det er nytt, så blir det liksom kjedelig. Vet jo egentlig ikke hvorfor. For hadde lyst på en slik jakke, og hadde garnet. Men sånn ble det.

Jeg har kun erfaring med å bruke Drops alpaca dobbelt. Med 2 tråder. Og da synes jeg garnet er veldig godt å strikke av, og det blir jevnt og fint. Men å strikke med garnet på små pinner gjør jeg ikke en gang til. For det første gikk det langsomt, men det er greit så lenge det blir fint og jevnt. Men syntes at det var vanskelig å få dette garnet til å gli jevnt over pinnene med kun en tråd. Men jakken ble ferdig, og resultatet ble mye bedre enn jeg trodde det skulle bli underveis.

Fant noen søte hjerteknapper som passet jakka, og passformen ble fin. Så da er jeg tross alt fornøyd med jakka, men ikke noe mere stor strikk med en tråd alpaca fra Drops.

Oppskrift: Garnstudio

Garn: Alpaca

Pinner: 2 og 2 1/2

Størrelse: S

Da er det bare å finne fram utestolen, ta med strikketøyet ut og nyte vårsolen. God helg!

20 kommentarer:

tulipa sa...

Nydelig jakke og for noen fine knapper!! Ja, denne jakken synes jeg var skikkelig fin!!
:)

Ulla-Bella sa...

Så flott jakke:)

snakkemunn sa...

Jakken er helt nydelig. Vel verdt arbeidet.
Tror du har helt rett i det at når vi venter med arbeidet er det vanskelig å komme igang. den inspirasjonen vi hadde går over så begynner vi å fable om andre ting.:))

http://www.ninasskatter.com/ sa...

Så utrolig flink du er.Gleder meg til jeg skal begynne å strikke og sy igjen.
Legger meg tilo som følger.Stikker innom snart igjen

Anonym sa...

Den var bare lekker.
Du er skikkelig produktiv. =0)
Hilsen Wenche

Greta sa...

Det vart ei flott jakke. drops sin alpakka er jo tynn ja. skal strikke ein genser neste uke i Sandnes sin alpakka. Den tror eg er bra.
Det vert ei god jakka da, for alpakka er jo veldig varmt og godt. skal alge noe i alpakka til emg sjølv til neste vinter. Må rekke det tror eg.
Håper formen kommer seg snart. klem

Bodil sa...

Den var flott, og så søte knappar du fann :)

Snertne sneller og små nøster sa...

Nydelig jakke, og herlige knapper:-)

Ha det godt - klem Siv

Hønehuset sa...

Nydelig jakke! Du kan virkelig være stolt over å fullføre et slikt prosjekt, jeg synes det er vanskelig å lage ting til meg selv, og hvertfall dra det igang etter at den første iveren har lagt seg.

Elins Strikkeri sa...

Skikkelig flott jakke du har laga der her!! Den vert sikkert mykje brukt, ser så varm, mjuk og god ut!!

Tina sa...

Så snygg!! Söta knappar

renate sa...

Hei, og takk for titten på min blogg:) Alltid hyggelig å bli kjent med nye bloggere OG oppdage alt det flotte andre lager og gjør:) Jeg er imponert over strikkearbeidet ditt, dette kan du! Jakken er bare nydelig og for ett arbeid!!

Jeg følger gjerne bloggen din!!

Hilsen Renate:)

Tove sin strikkeside sa...

Nyyyydelig jakke

Anonym sa...

Jakka ble skikkelig fin og du kledde den kjempegodt!

LivM sa...

Jakka ble jo flott den, men jeg kjenner den ekle følelsen det er å strikke på noe som man ikke er sikker på blir bra. Da går det tregt! Ønsker deg en riktig fin helg!

Synnøve sa...

Jeg syntes den ble knallfin, jeg! :) En liten vask og litt damping under et vått klede gjør ofte susen dersom man føler at det er litt ujevnt. Det retter ut det aller meste, og kan absolutt anbefales :)

Hanne sa...

Utrolig fin jakke. Den satt virkelig som et skudd :D God helg :)

Skautrollet sa...

Dette var et imponerende prosjekt. Jeg er enig med deg at garnet er tynt og vanskelig å strikke pent med. Har også brukt det dobbelt og er mer fornøyd med det. Jakka ble kjempefin og er sikkert nydelig å ha på seg.

Vilma sa...

Nydelig :-) Har selv engang strikket denne model , bare som en vest og i samme garn- det gør jeg ikke mere , for som du beskriver er det vanskeligt at få det til at blive jævnt og pænt .


Vilma

Lene sa...

Så fin!