mandag 14. mars 2011

Votter og pannebånd med Telemarkmønster

Et nytt par votter har blitt strikket. Denne gangen til meg selv. Mønsteret er det samme som siste votterpar-Telemark.

Har også strikket et bredt pannebånd med Telemarksmønster. Dette er også til meg selv. Har litt lite med votter, pannebånd og luer, men har liksom aldri strikket så mye sånt til meg selv. Så tror jeg skal prøve å få strikket opp et lager fram til neste vinter. Ser jeg hadde trengt noe nytt jeg og. Ikke bare strikke og gi bort!

Jeg tok utgangspunkt i en oppskrift på bredt pannebånd med Mariusmønster som står i Sandnes sitt oppskriftshefte " Klassikere" La opp like mange masker, og fant mønsteret til Telemark. Plukket meg ut et par av mønsterbordene fra genseren, og lagde et pannebånd som matchet vottene. Pannebåndet er veldig bredt, nesten som en lue.

Jeg har bestemt meg for at også denne måneden skal brukes til å strikke opp litt av garnet jeg har liggende. Jeg er ikke sånn restegarnstrikker for enhver pris, for jeg vil strikke noe jeg har lyst til å strikke og har bruk for eller vil gi bort. Men har hatt så mye garn til tenkte prosjekter liggende, som er kjøpt inn tidligere. Og det skal jeg få bort. Er godt i gang og har strikket et par jakker som jeg skal blogge bare jeg får tatt bilder av de. Har en kjole på pinnene nå, som jeg kjøpte garn til i fjor. Har også et pannebånd på noen andre pinner, og har også begynt å hekle noen flere lapper til det påbegynte teppet jeg begynte på i fjor sommer. Så det blir litt av hvert om dagen.

Garnet til dette settet er Lima fra Garnstudio. Et fantastisk godt garn synes jeg. Ull og alpakka. Kjøpte 6 nøster av hver farge før jul for å strikke julegaver, men rakk aldri noe mer enn et par pannebånd, men nå har det blitt litt mindre av det også.

Oppskrift: Sandnes klassikere

Garn: Lima fra Garnstudio

Størrelse: Dame

Pinner: 3 og 3 1/2

Ønsker dere alle en fin uke, og så håper vi at våren snart kommer!

15 kommentarer:

Tonemor sa...

Kjekt å strikke litt til seg selv også, dette ble jo kjempe lekkert.
Høres ut som om du har litt å holde på med fremover. Kos deg
Klem Tone

Elins Strikkeri sa...

Så fine votter og pannebånd du har strikka. ja det er nok bruk for slikt ei stund framover:))

carina sa...

så fine votter og pannebånd!!

Ulla-Bella sa...

Flotte votter og pannebånd du har strikket:)

Greta sa...

Kjempe stilige votter og pannebånd. Ein trenger da litt sjølv også. Eg skal strikke til meg sjlv til våren/sommeren, da regner eg med at det vert lite bestillinger. No ker det berre på . Er så kjekt atte.
Du har masse ting pågang du også skjønner eg :0). Det er så kjket. Håper formen din er bedre. Har ein dårlig dag sjlv, men no går det mot vår. klem

Synnøve sa...

Det er nok de færreste av oss som er flinke til å strikke til eget bruk. Dette har du klart med stil, og det pannebåndet du har komponert ble ordentlig fint altså! :)

snakkemunn sa...

Lekre votter og pannebånd.Liker godt fargene du har satt sammen. :))

Bodil sa...

Kjempefint sett :) Kjekt å strikka litt til seg sjølv og , innimellom!

Skautrollet sa...

Kjempeflott sett. Lima har jeg ikke prøvd, men det ser fristende ut. Jeg er enig med deg at å strikke opp restegarn for enhver pris ikke alltid er så moro. Det er viktig å strikke noe man har lyst til. Det er jo tross alt en hobby....

LovisaTendensen sa...

Jeg blir så inspirert og imponert over å se ferdige ting, jeg har også flere ting på gang, samler opp stoff, garn, blåskjell, pinner...ja alt mulig skal jeg lage noe av ;D Gøy å se de lekre tingene dine da ;))

tulipa sa...

Så flotte votter og pannebånd! Utrolig mye fint du lager, så jeg melder meg inn her hos deg!:)
Fortsatt fin kveld!
:)

Elisabeth sa...

Et flott sett i fine farger, og garnet er jo bare lekkert. Jeg strortrives i genseren jeg har strikket i Lima :)
Pannebåndet synes jeg ble herlig, helt perfekt nå på vårparten...

Anonym sa...

Nydelig, klassisk sett!

LivM sa...

Supre votter du har strikket., og pannebånd til!

Katrine sa...

Det pannebåndet likte jeg :)
Kjempestilig med sånn skikkelig bredt pannebånd! I like :)))