fredag 5. juni 2009

Rosa spencerkjole med sommerhatt til baby

Igjen har dukken min måtte stille som modell for nye babyklær jeg har strikket. Så kom hun til nytte etter mange år i boden. Godt man har tatt vare på gamle gode minner.
Har strikket en spencerkjole i str 12 mnd til tantebarnet Elida.
Jeg har brukt bomullsgarnet Tuva fra Europris. Et veldig godt bomullsgarn synes jeg.
Kjolen er veldig enkel, med en brodert blomst på forstykket, og en liten bord nederst.
Hadde i underkant av et nøste igjen, og tenkte at for en gangs skyld kunne jeg prøve å ikke få restegarn av prosjekter også. Så da ble det en heklet sommerhatt, som passer perfekt til kjolen.
Synes den ble veldig fin, og veldig god og myk. Og det var igjen 15 cm av tråden da jeg var ferdig. Så snakk om å få brukt opp absolutt alt denne gangen.
Mønstrene til kjolen og hatten hentet jeg fra Sandnesgarn sitt hefte 0004

13 kommentarer:

Tovepia sa...

Så vakkert sett! godt å høre at Tuva er brukbart, kjøpte med meg et nøste sist jeg var der for å prøve. Sikkert fint til plagg, for det er ikke ren bomull. Sikkert mer hold i det enn vanlig bomullsgarn. Ha ei riktig god helg!

strikkedilla sa...

Takk for infoen. Så nå etterpå at det er 50% akryl også. Så det er ikke helt rent bomullsgarn, men det føles slikt, og så er det godt og tykt. Synes ofte at rent bomullsgarn er glatt og vanskelig å få pent og i tillegg få god hold i plagget.Kommer til å bruke det til flere prosjekt. Og det må jo være helt ideelt til grytekluter, håndkler etc. Og så er det billig garn som også er litt viktig når man strikker mye.

Hanne sa...

Så utrolig mye fint du strikker. Kjempe fin blogg, helt etter min smak. Tusen takk for koselig hilsen på bloggen min. Ønsker deg er riktig god helg :)

Hage og Foto entusiast sa...

En nydelig kjole med en absolutt nydelig hatt til. Likte rosa fargen. Det er jo greit å kunne kjøpe billig og bra garn når det blir mye strikking. :)

Lena sa...

Sikken en fin lille kjole i en skøn farve. Og hatten sætter prikken over i'et.

Ann Karin sa...

Hei. Takk for kommentaren på bloggen min. Harligt baby sett i fine rosa farge.
Ønske deg ei fine helg.

Greta sa...

Hei. Først må eg takk for mønstra. den kom i posten i dag. skal se på den i ettermiddag.
Nydelig søt kjole og hatt. du kan dette med babyklede.
Er heilt enig i at Tuva garnet er veldig bra. eg har brukt det berre på grytekluter og kjøkkenkluter hittil, men når det funker til det, så funker det på andre ting også.
Ha ein flott solskinsdag

Fru Keilegavlen sa...

Nydelege! Ynskjer deg ei fin helg!

Elins Strikkeri sa...

For eit nydelig sett, har akkurat gått til innkjøp av litt Tuva garn eg og etter anbefaling av Greta. Du er så flink,ha ei n fin laurdagskveld:)

Turid sa...

Kjempefint sommer-sett du har laget! Veldig fin blogg du har. Syns oldemorteppet ditt også var fint.

Jane sa...

Her var det mye fint! Super sommerhatt! Den stripete ponchoen du har laget for en stund siden var helg meg, denne må jeg sjekke ut litt nøyere... :)

Sommertid sa...

Takk for tips om bra garn til billig pris..vi strikkere/hekler setter pris på slikt...apropo det..så har sparkjøp 20% avslag på garn i hele juni mnd.
Fint babysett du viser frem her..dukken er en fin modell :)

Eli A. sa...

Hei. Så fint sett, kjempefin farge ! Tuva har jeg ikke prøvd, men det hørtes spennende ut.
Ønsker deg en fin helg !!