lørdag 11. juni 2011

Strikkedilla og sydilla blir en blogg

Ja, det er ikke lett å bestemme seg. Jeg er jo så systematisk av meg, og tenkte at så lenge jeg hadde begynt å sy, så kunne jeg samle det jeg sydde i en egen blogg, og fortsette med å ha alt jeg strikket her.

Men ser at det blir bare veldig tidkrevende å ha to blogger å oppdatere og følge opp, og i tillegg kose meg med å se hva alle dere der ute strikker og syr, så da blir Strikkedilla til både en strikke- og syblogg heretter.Håper dere fortsetter å følge meg for det!

Så da flytter jeg over det lille jeg har vist fram på Sydilla hit!

Jeg hadde liten erfaring med å sy før jeg startet. Jeg har sydd noen puter, lagt opp noen gardiner og sydd sømmer i strikkeplagg før oppklipping. Men nå hadde jeg lyst til å sy klær!

Jeg dro til Stoff og stil i Oslo, tenkte at det var et sted å begynne. Følte meg nokså forvirret da jeg gikk der og kikket på metervis med stoffer og hylle på hylle med symønster. Og helt uten erfaring på hva slags stoff man burde bruke i de ulike plaggene.

Fant noen oppskrifter som det stod easy på, og tenkte det var greit å begynne med de. Så da ble det denne kjolen som var først ut.

Lyst til å sy har kommet etterhvert som jeg har vært innom mange av deres blogger og sett alt det fine dere syr. Så det eneste som må gjøres da er jo å prøve seg selv.

Jeg har ingen rascer til symaskin, men en helt enkel en. Uten overlock og fantastiske sømmer. Men den duger. Den har rettsøm og sikksakk, og den andre jeg antagelig aldri kommer til å bruke. I tillegg har den søm for knappehull. Så den har det man må ha i min nybegynnerverden!

KJOLE

Mønster: Stoff og stil - kjole 23046

Stoff: Lilla tynn stretch

Størrelse: 36

Tilbehør: Filtblomster kjøpt på søstrene Greene

GENSER

Dette var det andre plagget jeg prøvde meg på. En genser, også med easy oppskrift. Gikk helt fint å sy, og den passet fint. Et basic-plagg man kan bruke til det meste. Tenker det kan bli flere slike varianter til høsten.

Mønster: Stoff og stil - genser 22023

Stoff: Rosa tykt stretch

Størrelse: 38

Tilbehør: Ingen ting

TUNIKA SOM BLE TIL SKJØRT

Jeg hadde en tunika som jeg ikke likte, men hvor jeg likte underdelen på skjørtet. Tenkte at jeg kunne prøve meg på å lage skjørt av den. Sprettet opp overdelen, og sydde løpegang til strikk i livet. Og vips så ble det et sommerskjørt.

2 LUER

Sydde først denne monsterluen for å prøve å se om jeg fikk det til. Og det gjorde jeg. Brukte en restebit som jeg kjøpte i resteposer på Stoff og stil.

Derfor ble monstermønsteret liggende feil vei, men spiller ingen rolle når det var en prøve.

Sydde også denne luen med hvalene på samme kveld. Monsterluen var i størrelse 1-3 år, og gikk ned litt på bredden og litt på høyden sånn at den kanskje skulle passe til Mikkel, og det gjorde den.

Mønster: Fant jeg her

Stoff: Stretch jersey med trykk

Størrelse: Monsterluen 1-3 år, Hvalluen 6-12 mnd

Tilbehør: Ingen ting.

BUKSEDRESS

Denne buksedressen var det siste jeg la ut på sybloggen. Har sydd mye etter det, men det kommer etterhvert. Nå har jeg omsider bestemt meg for hvordan jeg skulle gjøre dette med bloggene, så da blir det litt lettere å oppdatere.

Synes det er veldig moro å sy, og bruker mer tid på det på kveldene nå enn å strikke. Når jeg har overskudd til å holde på.

Mønster: Stoff og stil - buksedress 80001

Stoff: Bomullstoff med trykk og jersey ribb til ribb og for

Størrelse: 68

Tilbehør: 4 trykkknapper til å sy i for hånd. Hadde ikke så fin tang til trykknapper så måtte lage en egen vri.

Da har jeg fått flyttet over det lille jeg hadde, og så kommer det snart mer. Kanskje senere i dag eller i morgen.

2 kommentarer:

Greta sa...

Hei vennen. eg har enda ikkje kome meg inn på sybloggen din, så eg vart glad da du slo dem sammen. Du er blitt kjempeflink. blir syer og strikker på heiltid snart no .0). Syns du er veldig flink. gler meg til å følge fortsettelsen. klem

Renate sa...

Jeg skulle innom sybloggen din og titte nå, men den var ikke der gitt! Godt å se at den bare har flyttet, og at du ikke hadde gitt opp syingen alt. :)