fredag 30. mars 2012

Fleecepose til vogn

For en tid tilbake ringte søsteren min og spurte meg om jeg kunne sy en fleecepose til Mikkel. Hun hadde lyst på en fleecepose hvor man kunne ta av toppen på posen og åpne lokket uten å ta det av. Slik at man kan åpne i bunnen når man har skitne sko og støvler, og de kan henge utenfor posen, mens posen allikevel dekker beina og kroppen.

Utfordringer liker jeg, og selvfølgelig sa tante ja til å prøve på det.

Det ble en tur til Stoff og stil for å finne fleecestoff og glidelåser mm. Det er verdt turen til Oslo omtrent bare på glidelåsene. For det første var det vanskelig å finne delbare glidelåser på 1m, og når jeg først fant, var det styggdyre. På stoff og stil var de billige og i riktig farge.

Fleeceposen er sydd med to lag fleece. Den ene siden er sort, og den andre siden har fleecestoff med søte piggsvin. Det som blir fint med å ha to lag, er at man får glidelåsen inni mellom stoffene og den synes ikke.

I hver side har jeg sydd inn delbare glidelåser, som gjør at den kan åpnes fra toppen eller fra bunnen, og hvis man vil kan man ta av hele forsiden på posen.

Her har jeg åpnet fra bunnen, mens forsiden fortsatt sitter på, mens på det nederste bildet er den åpnet fra toppen.

I toppen av bakstykket sydde jeg en løpegang og trakk igjennom en dobbel anorakksnor. Jeg satte på stoppere, slik at man kan stramme bakstykket om man ønsker det eks. rundt hodet hvis barnet ligger i den og sover, eller man vil dra posen over ryggen på vognen. Ytterst på snorene satte jeg på endestykker for å samle opp anorakksnorene. Det blir liksom litt finere.

Øverst på forstykket sydde jeg en pyntekant som kan brettes over det svarte. Disse bildene er tatt før jeg leverte dem posen.

Den falt i god smak, og er allerede i bruk. Siden jeg ikke hadde noen vogn å måle med sydde jeg ikke hull til selene med en gang. Da de fikk posen levert, målte vi oss ut i forhold til vinterposen de hadde, og jeg lagde hull i posen som passer til en fempunkts sele.

Jeg må si jeg ble veldig fornøyd med den her. Funderte og lurte mye underveis, men når resultatet blir bra gjør det ingenting. Har lyst til å sy flere sånne etterhvert. Kanskje jeg kan sy og selge hvis jeg en dag får tid til det?

Mønster: Jeg fikk en link til en blogg som hadde laget en slik, men husker ikke i farten hvor.

Stoff: Fleece fra Stoff og stil

Tilbehør: 2 delbare glidelåser på 1 m, anorakksnor, 2 snorstrammere og 2 endestykker til anorakksnoren.

Da er vi nok mange som er klare for påskeferie. Måtte det fortsette med det fine været vi har hatt på Østlandet, og bli noen gode varme grader i solveggen sånn at vi kan nyte dagene med strikketøy. Det hadde vært toppen.

Ønsker dere alle en riktig god påske.

8 kommentarer:

Greta sa...

Hei. skal sei du er flink. Det var ein kjempesmart og annvennlig kjørepose og i tilleg var den knallfin. Den må du ta patent på og selge om du får lyst til det :D.
Ja dere har kost dere med flott ver der i øst no lenge. Her sliter vi med dårlig giktaver. :(. Vi får vel litt bra ver snart vi også, ellers så veit eg ikkje om eg orker å bo her hehe. Da ønsker eg deg ei super påske

injosa sa...

Så smart og flott pose, du er flink med symaskina. Ha ei rikig god påske.

Knutine sa...

Kjempelurt til store barn i vogn.

Ha en flott påske.

Tonemor sa...

Så smart, og skikkelig fin ble den også.
God palmehelg
Klem Tone

Snertne sneller og små nøster sa...

Så fin den var :-) jeg har lett etter mønster til pose, men aldri funnet - vil gjerne ha linken av deg om du skulle komme på hvor du fant den :-D

God påske - klem Siv

Anonym sa...

Hei så flott!! :)
Men eg har eit spørsmål 24. april 2008 la du ut bilete av ein søt dress med bamsar. Har du framleis mønstra til den? Og kan du evt. scanne den og sende den til meg?
Eg har hatt mønstra lenge, men no har første sida av den forsvunne..
Eg betalar gjerne om du kan gjere det.
raasen@hotmail.com :)

Hage og Foto entusiast sa...

Wow. Den ble kjempefin altså. Tror du kunne tjent litt på å sy og selge. De er et naturtalent med henda.. ;))

Ønsker dere en kjempegod Påske og nyt fridagene. Stor klem.

Hanne sa...

Den var kjempefin! Vi leter etter slike poser nå, til tvillingjentene våre...finner ingen som er aktuelle egentlig. Si fra hvis du tar på deg oppdrag, da hører jeg gjerne fra deg!! :)

Hilsen Hanne

hhonningsvag@hotmail.com