søndag 27. januar 2013

3 mariusvester


Som jeg skrev før jul så skulle jeg jo ikke strikke julegaver. Men så skulle jeg bare....., og det endte opp i like mange julegaver som tidligere år. Det har jo også blitt et tantebarn til dette året, så det ble noen plagg.


Jeg bestemte meg for å strikke Mariusvester i år. Jeg har brukt superwash Mor Aase. Dette garnet har jo bare blitt kjempemykt og godt. Minnes det som hardt og håpløst å strikke med fra tidligere. Så jeg har funnet et nytt billig favorittgarn. Synes dette er bedre enn Gjesdal sitt. Kommer sikkert til å fortsette å bruke begge garntypene framover.
Jeg fant ingen Mariusvester med utgangspunkt i 23 m. Fant bare en oppskrift med Sisu. Så tok utgangspunkt i en av barnevestene hos Garnstuidio, og telte meg ut til mønsteret. Det gikk kjempefint.
Den lilla vesten fikk tantebarnet. Den er strikket i str 6 år. På den lagde jeg en jentevariant av en vest, og lagde struttekant nederst på vrangborden.


Denne mørkegrå vesten fikk det eldste tantebarnet. Den er strikket i str 8 år.

 
Så ble en liten vest i str 3 mnd til det yngste tantebarnet. Denne er strikket i babyull fra Gjesdal, og også på denne vesten har jeg brukt et grunnmønster fra Garnstudio. Fant ingen mariusvest for babyull.Så da ble det tre Mariusvester til tantebarna. Mikkel fikk Mariusdressen i et tidligere innlegg.

Da er det søndag, og snøen har lavet ned i Østfold siste døgnet. Da er det bare å kose seg ute for store og små i dag. Ha en fin søndag.

19 kommentarer:

Linda sa...

Wow her var det mykje marius. Flotte vestar.

Wenche sa...

Fine vester:)

Tesha sa...

Så mange flotte Marius-plagg du har strikka!

Hanne sa...

Flotte vester. Likte spesielt godt den lilla.

injosa sa...

Så fine:-)

Greta sa...

Du er så produktiv. Du måtte da begynne tidlig emd alle desse gavne. Kjempefine vester alle tre. Har faktisk aldri brukt MorÅse garnet. Men det er ikkje forseint hehe. Vest er jo litt vanskelig å få til for meg for øyeblikket, men når eg får invistert i symaskin så kan eg strikke slike ting eg og. Ha ein flott søndag videre.

Greta sa...

Du er så produktiv. Du måtte da begynne tidlig emd alle desse gavne. Kjempefine vester alle tre. Har faktisk aldri brukt MorÅse garnet. Men det er ikkje forseint hehe. Vest er jo litt vanskelig å få til for meg for øyeblikket, men når eg får invistert i symaskin så kan eg strikke slike ting eg og. Ha ein flott søndag videre.

Snertne sneller og små nøster sa...

Flotte vester :-) Den første er i samme farger som jeg strikka mariusgenser til tantebarnet mitt i :-))

God søndag - klem Siv

Jordmor-Hanne sa...

Kjempefine gaver! Den lille vesten var jo kjempesøt da :)

Elisabeth sa...

Herlige Mariusvester. Den lilla var spesielt fin da :)

Tonemor sa...

Oi så flotte de ble. Flink du er.
Klem Tone

Lisbeths Verden sa...

Veldige fine, jeg vender alltid tilbake til det mønsteret :)
Klem fra Beth

Bundingen sa...

Slike vester er vel ikke så mye brukt i dag, men var et must for gutter i min barndom på 50-tallet. Artig at du har strikka slike flotte plagg. Mariusmønsteret er fint til alt, og nå er det populært som aldri før.
Skikkelig fine julegaver!

Ha en fin mandagskveld!

Klem fra Ingunn

Fuglemamma sa...

Koselige tantegaver!

Lunamon sa...

Takk for hilsen i bloggen min. Så herlige vester du har strikket!

hjertemynthe sa...

Skal si du er effektiv! Nydelige vester, og heldige er de som skal danse rundt i de... :)

Katrine sa...

Masse flott Marius å finne her! Imponerende :)

Anonym sa...

Så masse flott du har strikket! Og veldig fin blogg! :)
Er det lov å spørre om hvor du har funnet oppskriften til den lille grå mariusvesten (den minste)?
Jeg er en strikkenybegynner, og synes ikke det er så lett å finne frem på nettet.
Trenger vel litt trening :)

strikkedilla sa...

Til anonym.
Mariusvesten til baby har jeg bare strikket ut fra hodet,med utgangspunkt fra en av vestene på garnstudio.no i forhold til maskeantall. Hvis du går inn på garnstudio sine sider, søker på vest så kommer det opp noen barnevester. Mener å huske at jeg brukte en barnevest med ca. 28m pr. 10 cm. En stripete hvis jeg ikke husker helt feil. Mariusmønsteret har jeg bare tatt fra en Mariusbord og tilpasset det maskeantallet. Lykke til