torsdag 2. mai 2013

Postmann Pat genser


Noen ganger finner man en strikkeoppskrift man bare må strikke. Jeg satt en kveld og kikket på ulike nettsider, og var innom Sandnesgarn sin side. Under gratisoppskrifter fant jeg oppskrifter på gamle Postmann Pat gensere. Mitt lille store tantebarn Mikkel på 2 år har lenge vært veldig så opptatt av Postmann Pat, akkurat som våre to barn har vært.
Bursdag har han hatt, og det er lenge til jul. Men strikke den måtte jeg gjøre. Tenkte det også kunne være et fin prosjekt for å få brukt litt av restegarnet.


Gikk igjennom garnmengden min, men fant ingen grunnfarge jeg hadde nok av. Så kjøpte 4 nøster blått og 2 nøster rødt superwash garn.
Resten av garnet fant jeg i restegarnet mitt.


Genseren er strikket i str. 4 år, så han har litt å vokse i. Strikket forstykke og bakstykke hver for seg siden det var ulike motiv foran og bak. Jeg brukte forsidemønsteret fra den ene genseren, mens baksiden mikset jeg til selv. Fant et diagram på Miss, og lagde et diagram på Mikkel. Lagde eget mønster på armene i forhold til hva jeg hadde av garn.
Jeg strikket inn det meste av mønsteret, men broderte på de små detaljene etterpå.


Baksiden ble slik. Det er ikke så lett å få det helt pent i overgangene når man strikker mønster som dette frem og tilbake. Men tenkte det ville bli en veldig masse broderingsjobb etterpå, og ikke alltid det blir jevnt og fint heller. Når jeg fikk presset litt på overgangene ble det ganske bra.Genseren fikk Mikkel rett etter påske. Kunne jo ikke vente helt til jul. Den falt i smak hos både han og foreldrene tror jeg.
Jeg strikker fortsatt av lageret med garn. Garn som har blitt liggende, men som nå fremover skal få bli til ulike plagg.
Ser at Garnstudio nå har salg, så får se om jeg ikke må ta meg en tur i butikken for å fylle på litt etter hvert.
Ønsker dere en fin helg.

19 kommentarer:

Wenche sa...

Så flott genser!

Fuglemamma sa...

Fin genser! Og det er så artig når det er sånn at det er noe man bare "må" strikke til en bestemt mottaker.

Bundingen sa...

Dette var et strålende resultat av restegarns-strikk! Sikkert lurt å strikke mønsteret fram og tilbake selv om det tar sin tid. Å sy maskesting synes jeg er vanskelig i alle fall. Flott med navn på ryggen! Heldig tantebarn sier nå jeg!

Ha en fortsatt fin dag! Nå kan du unne deg nytt garn. Løp og kjøp!

Klem

Tesha sa...

Jøje meg, den var flott!!! Masse godt arbeid der, gitt...

Ellen Kristin sa...

Det der må ha vært litt av en jobb! Fin ble den værtfall :)

hobbyvenn sa...

Virkelig en flott genser. Takk for en koselig stund på bloggen din.

Helvigs strikkehjørne sa...

Rigtig flotte trøjer :-))

Hobbymegher sa...

FOR en herlig genser!
Litt av en jobb!
Jeg tipper at den blir stas å bruke, også. :-)

Unknown sa...

Du værden for en fin genser! Lillegutten måtte da bli glad :-)

Vibekes lille ullne sa...

For en flott genser. Den ble så fin, men det ser ut som et skikkelig tålmodighetsarbeid. Tenker den blir superpopulær hos mottager! :)

Siren sa...

Herlighet, så utrolig kul genser! Tenk hvor fornøyd han blir, og ikke minst stolt, av å gå med denne! Jeg fant selv en genser min bestemor hadde strikket til meg når jeg var liten - Kardemommebygenser med et stort motiv foran. Datteren min ELSKER den nå:)

Bodil sa...

Den var flott. Vil tru den fall i smak :)

Barwitzki sa...

Storfin genser - begge to.
Postmangenser er veldig morsom.
Herlig du har laget. Ha en fin helg videre.
Hjertelige hilsen sender deg Viola fra
Tyskland.

Beate sa...

Så flott genser! Og for en jobb du har gjort! Men veldig kjekt med et prosjekt en vet vil falle i smak. Sånn var det med kapteinsabeltanngenseren min før jul også.. :)

Siddis back home sa...

Wow, den var kjempeflott, for et arbeid!! Ha en fin, fin søndag hos dere!

Cecilie sa...

Kjempefin genser, tenker eigaren komme til å bli kjempefornøgd :-)

Greta sa...

Oisann for ein genser. Det skulle jo bare mangle om ikkje både foreldre og gutt ikkje ble fornøgd med den der. Det er litt av ein jobb. Verre enn sabeltanngenseren tror eg nesten. Må ha tatt litt tid. Veldig fint strikket. Du kan vere stolt over deg sjølv av den der ja.

Jane sa...

Wow, jeg er stum av beundring! For en jobb!! Og begge genserene var utrolig flotte.
Håper virkelig du får masse kred for disse, det har du fortjent! :)

mimouna sa...

Åh, den ble fin!

Postmann Pat var lenge populær her i huset også, men nå går det bare i Angry Birds og Star Wars. Så det gjelder å treffe riktig "epoke" hos de små mottakerne. Høres ut som om du fikk full klaff! :)