torsdag 18. desember 2008

Hakadal votter og lue fra Sandnesgarn

Her kommer historien om dette strikkeriet. Det startet med et besøk i garnbutikken som jeg fortalte om tidligere. Hvor barna var med, mor var stresset, og jeg endte rett og slett opp med et hefte tradisjonsstrikk, 6 nøster grått og 6 nøster hvitt Smart garn fra Sandnes.
Bestemte meg for å gå igang med å strikke noen sett med votter. Mannen min ønsket seg slike, og kanskje skulle det bli et sett i julegave.
Jeg startet etter mønsteret, overså en strikkepinneveiledning, og vips så fikk jeg en vott som hadde passet til føttene på en elefant. Skjønner egentlig ikke hvorfor jeg strikket den ferdig siden jeg fort skjønte at den ikke kom til å passe hånda til en mann. Lot den ligge og startet med mindre pinner på en ny vott. Hadde de med på jobben. Var skikkelig fornøyd med meg selv. Hadde strikket en halv vott mens elevene så film. Dro opp strikketøyet på kvelden for å strikke. I posen lå votten og to nøster garn badet i cola. En flaske som hadde gått lekk. Så var det bare å legge votten til siden. Kunne jo ikke strikke ferdig den og gi den bort med colagarn. Så da startet jeg på vott nr. 3, uten å ha fått noen ferdig.
Det ble til slutt et vottepar og en lue. Og i helgen som var strikket jeg ferdig colavotten og strikket en til. Så fikk mannen min colavottene. Settet med vottene og luen uten colaen vil ligge under et juletre på julaften. Hadde egentlig tenkt å strikke flere slike votter, men ble liksom litt lei disse her. Så kan jo hende det blir flere votter siden en gang.

2 kommentarer:

Hage og Foto entusiast sa...

:o) Ha ha... ja nå fikk jeg meg en god latter. Syns jeg ser det hele for meg. Litt irriterende når sånt skjer, men utrolig morsomt i ettertid. Settet ble kjempefint. Har faktisk ikke hørt om hakadal votter før, så det var litt moro å se mønsteret. Tror jeg må ta meg en tur innom garnstudio sin side og ta meg en titt.
Har sittet og strikket litt på dukkegenseren mens jeg så film i kveld, men manglet den ene 2èr pinnen min, og etter endel leting, ble det startet på en arm med 4 2èr pinner og en 2,5 pinne. Når jeg la bort strikketøyet for kvelden tror du ikke den 5.2èr pinnen falt ned på gulvet.. :o)

Anonym sa...

Stakkars deg. skjønner at du er litt lei av de vottene, men det går nok over. Settet vart veldig fint :).
Kom hjem i går og nå koser eg meg med "3 nøtter til askepott" sammen med min datter Monika.
Snart skal vi til med julemiddagen. I år gjør vi det sammen alle 4. Eg blir vel mest tilskuer :D
Vil ønske deg ei flott julehelg. Håper å "treffe" deg masse i året som kommer. klem