lørdag 31. desember 2011

Sauesett i babyull og et ønske om et godt nytt år

Da er det en time til det nye året 2012 er her. Jeg sitter her og tenker tilbake på året som har gått. Det har vært et flott år med mange opplevelser og gleder sammen med familie og venner. Et fantastisk fint år. Det har vært et til tider litt vanskelig og slitsomt år med tanke på kroppen og vanskelighetene med å klare å fungere i full jobb, og de ønsker og tanker man har om det man har lyst til å få til og orke. Men det er bagateller i det store og det hele.

Jeg sitter absolutt ikke å depper. Jeg har så innmari mye å være takknemlig for. Har en fantastisk flott mann. To skjønne flotte gutter, som utvikler seg for hver dag. Som sprer glede og godhet hver eneste dag. Jeg har en flott familie og svigerfamilie, og vi har flotte venner som er med på å gjøre dagene våre så flotte.

Vi har et godt hjem og vi koser oss med å bygge hytte, som vi håper vi kan ta i bruk i løpet av 2012.

På håndarbeidsfronten har det også blitt mange ferdige produkter som skal pynte hytte, som har kledd opp meg eller barna, og som har vært gaver til små og store i løpet av året som har gått. Det er så fantastisk å ha et håndarbeide som strikking, hekling eller sying. Man har noe å koble av med, noe å utvikle sin kreativitet på, og noe man kan glede seg selv eller andre med. Det er avslappende og energibringende og koble av litt med det på kvelder eller andre tider hvor man trenger litt tid for seg selv ,eller man skal slå i hjel litt tid i bil eller andre steder.

Har jo også blitt venn med symaskinen dette året, og håper den blir brukt i året som kommer også. Og kanskje at en ny kan kjøpes inn i løpet av året!

Så litt over til romjulen. Hadde tenkt å være flink til å blogge gaver jeg har lagd og besøke dere der ute, men med et nett som ikke har vært medgjørlig på hytta denne uken, har det ikke blitt noen av delene. Men det har derimot blitt bygging, kos med barna ute og en del strikking og hekling.

Her er en av julegavene i år. For dere som er innom bloggen ofte, så husker dere sikkert min søster som er veldig glad i sauer, som da har resultert i at lille vakre tantebarnet vårt har masse med sauer på. Sengetøy, tepper mm.

Da han ble født lette jeg overalt etter et mønster jeg visste jeg hadde sett med sauer. Fant jo det da, og strikket et sauesett som ble brukt nesten hver dag så lenge det passet.

Men så er det jo sånn at disse små vokser jo så fort. Så det settet er jo for lite for lenge siden. Har vært på utkikk etter et nytt sauemønster, og har ikke sett så mange av dem. Tenkte kanskje jeg skulle tegne noe selv, inntil jeg fant dette i et mønsterhefte fra Rema. Dvs. det var mønster av genseren og en rar lue. Jeg lagde meg en egen variant av lue, og satte sammen et eget mønster til buksen.

Min søster hadde visst vært bare et stort glis da hun åpnet gaven, så tror det falt i smak, og at gullet til tante igjen kan kle seg med sauer. Tenk at godgutten snart blir 1 år.

Settet ble jeg veldig fornøyd med. Luen ble litt rar. Den ble litt stram rundt kanten, så er ikke sikker på om den passer, men den var ikke viktigest.

Buksen ble til underveis. Begynte øverst og strikket meg nedover, og lagde min egen bord på buksebeina. Til settet kjøpte jeg det hvite garnet, mens det grå og det svarte fant jeg i garnlageret. Det holdt akkurat!

Oppskrift: Fra Rema, husker ikke navnet akkurat nå. Orket ikke hente heftet!!

Garn: Gjesdal babyull

Størrelse: 1 år

Da gjenstår det å ønske dere alle sammen et riktig godt nytt år. Måtte det bli et kreativt år, med nye prosjekter på oss alle sammen. Gleder meg til å følge dere videre på deres blogger, og veldig koselig med hyggelige kommentarer fra dere. Setter utrolig stor pris på det.

Da var det bare 1 /2 time til 2012! Godt nytt år!

27 kommentarer:

injosa sa...

For eit nydeleg sett, forstår godt at ho var fornøgd med det settet. Ha eit riktig godt nyttår.

injosa sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Bundingen sa...

Kjempefint sauesett! Du har vært flink og løst oppgaven på en god måte. Ønsker deg et riktig godt nytt år!

Elisabeth sa...

Det ble et kjempefint sauesett, skjønner at det måtte falle i smak! Godt nyttår til deg og dine :)

Stubbetufsa sa...

Du lager nydelige strikke- og hekleting, ser jeg nedover her!
Takk for hyggelig kommentar hos meg.

Godt nytt år til deg og dine!
Klem fra nord!

lena sa...

godt nytt år til deg og:)! Og for ett fantastisk sauesett!!! Det var bare rett og slett perfekt, flinke du!

Greta sa...

Hei kjære venn. Og godt nytt år. Det der var eit lekker sett. virkelig lekkert. Eg skal tvert tipse min vennine som er så glad i sauer om det. Dette tror eg kan vere eit enklere sett å strikke for henne, siden det er raglan også. Men ho fikk til den genseren sist, viss du husker den.
Ja det er eit år på godt og vondt som har gått. Mest gått. Håper att det året vi nett har starta i blir enda eit hakk bedre. skal i alle fall gjøre det eg kan for att det skal verete det for emg sjølv og dei eg kan gjøre noe for.
Stor Nyttårsklem fra ho i mitre sogn

Fru Belima sa...

Nydelig sett du har strikket!! Så flink du er!! Godt nyttår !!!

Tonemor sa...

Så nydelig et sett. Tenker det fallt helt i smak ja.
Ha et riktig godt nytt år. Gleder meg til å følge deg i 2012 også.
Klem Tone

tantemaraj sa...

Så flott sauesett!! Den buksa ble jo super:-) Heldige søstera di som kan bruke "sauebekledning" i tiden fremover!!

Godt nytt år!!

Tussi sa...

Dette settet kan du være godt fornøyd med, ja - det var flott!
Ønsker deg et godt nytt år, og gleder meg til å se hva du tryller fram i det nye året :)

Anonym sa...

Kjempe fint sett.
Du har all grunn til å være fornøyd med alt det fint du har lagd gjennom årene.
Jeg kan ikke glemme den hvite og lyseblå babydressen ,tror den var fra Mor Åse.Det er rart men den har satt seg fast i hode mitt.
Ønsker det ett riktigt godt nytt år . Gleder med til å følge bloggen videre.
Hilsen Wenche

Hanne sa...

Så utrolig nydelig sett. Ønsker deg et riktig godt nytt år :)

Dorthe sa...

Nydeligt sett du har laget:-) Ja nå er vi igang med et nytt år. Det betyr også nye muligheter. Vi får ta vare på det nye så godt vi kan:-) Ha en en fin uke.

Unknown sa...

Ening med deg i at det er veldig koslig og energigivende å ha en hobby. Jeg gleder meg til å følge med på bloggen din videre og se alt det kreative og fine du lager. Settet her med sauene er også så koslig og fint!
God nytt år til deg:-)

Unknown sa...

De lamma er kjempenydlige. Godt nytt år til deg også :-)

Kozemor sa...

Utrolig flott sett!!!! Dåneflott!

Kozemor sa...

Må skrive en gang til jeg. Du har laget utrolig mye fint, og nå har du havnet på bloddlista mi :D

God jul til deg :D Gleder meg til å følge deg!

Tove sin strikkeside sa...

Utrolig fine klær du har strikket

Snertne sneller og små nøster sa...

Godt nyttår til deg også :-) Flott sett du har strikka :-D

Ha det godt - klem Siv

Synnøve sa...

Utrolig fint sett! Her har du virkelig fått brukt kreativiteten :) Godt nytt år!

Anonym sa...

Hei.
Med ønske om eit godt nyttår til deg også :)

Kjempe mykje fint i bloggen din.
Ellinor

Lindas hobbyhjørne sa...

Det er virkelig et helt utrolig fint sett, må jo være helt nydelig på ham :)
Klem.

hobbystua sa...

Heisann:) Et riktig godt nytt år vil jeg først få ønske deg.Og mange takk for en koselig kommentar hos meg. Du er også en av mange jeg følger med på hobbyfronten,og allsidig med alt:)Syntes du har skrevet innlegget veldig flott og litt rørende,,og lidelser med kroppen er ikke godt når en har jobb hus og barn. Men du takler det på en fin og positiv måte:)) Beundringsverdig dette:) Du lurte på noe hos meg,,vil bare si jeg har sendt deg en mail:) Klem fra Marianne:))

Anne Lise sa...

Et kjempeflott sett. Sauer er virkelig "ålreite dyr" på klær. Og er sikker på at det ble vel mottatt. Må fortelle deg en historie også: Før jul hadde vi besøk her i Paris av min venninne og mannen. Jeg skal bli mormor i april, og satt og strikka på noe babytøy. Så sier min venninne at ho mente å ha sett samme sette i lysblått. Ho tok en tlf. og fikk en bloggadr. Din... Der fant vi babysettet, og min venninne er altså Mikkel sin farmor, Elin. Verden er ikke så stor....
Ha en fin helg og ett godt nyttår.

TS sa...

Heisann!

Dette var virkelig ett nydelig sett! =) Gir du bort oppskrifta? :)

Anonym sa...

Det setter var superfint, må huske på det til jeg en gang blir tante! :)